JAG ÄR HEMMA

I onsdagskväll påbörjades den längsta resan jag någonsin gjort.
 
På internatet låg resväskor i korridorerna och vi samlades vid 19 i köket för att krama om alla som skulle på olika håll. Några skulle tillbaka till sverige, några ut på safari eller till kusten, och några till ytterliggare länder som Dubai och Spanien. Vi hade precis gått vår sista skoldag för terminen och var redo att lämna. Jag rullade bort min väska över grusgången påväg mot skolbussen som skulle ta oss till flygplatsen. Men så plingade det till i telefonen; planet var 3 timmar sent. Vi var några stycken som skulle med samma plan. Fan. Några gick tillbaka till rummen och bokade en senare taxi till flygplatsen istället, medan några snabbt bokade om sitt plan till ett tidigare. Jag ville hem nu. Orkade inte förseningar, orkade inte att något skulle gå snett. Så jag bad mamma boka om mig och satte mig på skolbussen till flygplatsen. 
 
Så kom vi fram, klockan 19.30. Det gick inte att boka om planet utan jag skulle alltså med det kl 02.35. Fan. 7 timmar att fördriva på flygplatsen. 
 
 
Vi träffade några Australienare vars plan också var flera timmar försenat. Här hängde vi i några timmar och snackade om allt och inget, räknade ner och sa att "yes, bara 5 timmar kvar" "yes, bara 4!" medan vi då och då blev tillsagda av restaurangpersonal att vi inte kunde sitta kvar och ta upp deras stolar så länge. Om vi inte köpte något nytt från deras restaurang förstås. Vilket vi (somliga) gjorde titt som tätt.
 
 
Sedan gick vi mest bara runt. Från terminal 1 till 2. 2 till 3. Från den ena butiken till den andra. Köpte med oss lite skit i brist på annat. 
 
 
Fikade några gånger. Här var klockan 01 och ingen vet vad som var middag/nattmat/frukost.
 
Sedan blev klockan äntligen 02 och det var dags att gå på planet. Hittade mitt säte, satte i öronproppar, la koftan över huvudet och somnade. 
 
 
.... och vaknade inte förren det var en timme kvar av resan och dom kom in med vegansk frukost!
 
 
Och så var jag alltså i Amsterdam. Mina stockholms-kompisar sprang iväg till sin gate och jag sprang till C18 som skulle till köpenhamn. Ganska exakt när jag kom fram till gaten såg jag ett plan lyfta utanför fönstret. Mitt plan. Fan. Jag hade missat 07.55 planet och bokat om mig till 10.00. Som jag också missade. Orkar inte förseningar...
Men, efter lite gråt-samtal till mamma ställde jag mig i KLM kön och lyckades boka om mig till 12.15 planet. Fördrev ännu lite tid på amsterdams flygplats och tillslut tillslut var jag på väg till köpenhamn!
 
 
Det blev inga fler bilder, för i köpenhamn var min mobil död sedan länge. Men jag hittade mamma tillslut i folkmassan, och 16.00 var jag hemma. Efter nästan 20 timmar på resande fot, och efter det fjärde landet jag befann mig i under det dygnet, så var jag nu hemma.
 
 
Här var det julpyntat. Mitt rum var nystädat och hade nya lakan. I kylen fanns plantis yoghurt och soyamjölk som jag saknat. Vi tog en prommenad i Svedala och efter bara en timme hade jag glömt att jag någonsin varit borta. 
 
jag är hemma!
Allmänt | |
Upp