ALLTING TAR SLUT

 
För just nu lockar Sverige mer än Kenya. För just nu önskar jag att jag befann mig i Malmö någonstans, på stan med Vicki, på en brygga i västra hamnen, på väg till ett body pump pass på kockums, hos mormor. Jag önskar att jag kunde dricka kranvatten, gå ut precis när jag vill, köpa en sallad utan att bli matförgiftad och kunna gå till en läkare gratis om jag ändå skulle bli det. 
 
Men, jag vet att det vänder. Jag har haft många stunder här som varit fina, och det kommer att bli fler. Jag vet att allting har en början och ett slut, att ingenting någonsin kommer tillbaka. Så jag ska ta vara på tiden här, på kvällar i elevköket, på morgnarna på impala, på söndagsfilmen i Zebra, på mattelektioner med Tommy och ekonomi med Herman. Jag ska ta vara på konversationerna på kvällsfikat och löprundorna om onsdagseftermiddagarna. För allting har ett slut. 
 
 
Från när vi bakade med träolja istället för rapsolja.
 
 
Och från när vi gickvilse i skogen
 
 
Och yogade på fotbollsplanen
 
 
 Från när vi beställde sushi och ritade giraffer på väggen.
 
 
Japp, allting har ett slut.
 
 
 
KENYA, Tankar | | Kommentera |

MASAI MARA DEL 2

 
 
Söndag 12.00 Så, efter att bussen fått punktering och skruvat och grejat en halvtimma åkte vi iväg till en Masaiby. 
 
 
 
 
 
 
Här fick vi dansa, köpa smycken, lära barnen små grodorna och framförallt, förundras över masaiernas syn på kvinnor och jämställdhet. 
 
Måndag 09.00 Hjälpte campingteamet att laga frukost, satte igång Håkan Hellström och förklarade låttexter medan vi skar frukt. Sedan satte vi oss i lastbilen igen för 10 timmars hemresa.
 
 
Så ja, jag klarade det! 32 timmar i en lastbil. Känns stort ändå!
 
 
Allmänt, KENYA | | Kommentera |

MASAI MARA DEL 1

Lördag 07.00 Bussen rullar snart. Eller egentligen är det ingen buss, utan en lastbil. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara hela dagen här, som inte ens klarar 141:an 30 minuter till skolan. Men jag tänker klara det helt enkelt.
 
 
 
 
Vi fortsätter, timme ut och timme in. Stannar då och då när någon behöver kissa eller köpa läsk. Runt omkring mig sover allihopa så jag försöker göra det jag också, och lyssna på poddar. 
 
 
 
Vi kommer fram efter 12 timmar. Får se zebror och antiloper innan vi åker till campingen.
 
 
 
 
När vi kommer fram har camping-teamet fixat jättefin mat åt oss, och tänt lägereld. Det regnar så tälten är fuktiga men vi är mest bara glada över att slippa lastbilen för några timmar.
 
 
Söndag 05.30 Det är fortfarande mörkt när vi går upp för att åka ut på safari igen. Men medan vi åker iväg i lastbilen börjar det ljusna och jag står med överkroppen utanför fönstret med vinden i ansiktet och njuter av soluppgång och landskap. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonen bjuder på både elefanter och giraffer, mina favoritdjur har jag insett. Chauffören vill att vi ska få se så mycket som möjligt så istället för att vara tillbaka vid 9 kommer vi fram till campingen vid 11 för frukost. 
 
 
 
 
 
Allmänt, KENYA | | Kommentera |
Upp