EN VECKA I VÄSTRA KENYA

Hej hörrni!!
 
Nu är klassen hemkommen efter resan till Victoriasjön. Det var en väldigt fin vecka med sol och 30 gradig värme, besök på barnhem och skolor, selifes med 2åringar som aldrig sett en mobil, fiske och båtturer, vandrarhem med ödlor och lakeflies, solnedgångar och Tilans historier på kvällarna. Jag skulle egentligen vilja skriva hur mycket som helst men min dator är dessvärre stulen. Eller, vart den tagit vägen har jag ingen aning om men den kom med på bussresan igår och när jag klev av bussen var den inte där. Så stulen låter bättre än oförklarigt försvunnen. 
 
Jag lånar för tillfället Rosas dator för att ge er en liten uppdatering om att jag lever, men det blir inget långt inlägg då hon snart behöver ha tillbaka den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Så här fint var det i alla fall! Det var liksom precis så en tänker att Afrika ser ut. Sand, kor och getter som går på vägen, motorcyklar som åker förbi och lämnar ett sandmoln efter sig i värmen, kvinnor som säljer frukt under ett träd. 
 
Jag är glad att vi åkte just hit och resor har fått ett nytt värde sedan jag flyttade till Kenya, för att resa för mig är inte längre att bo på hotell på mallorca. 
Allmänt, KENYA | | Kommentera |

LITE KVADRATER UR VECKAN

Ungefär dethär har jag gjort sedan sist:
 
 
Det vill säga; Varit på bio och ätit popcorn, suttit på uteserveringar, promenerat på en kyrkogård för kenyanska soldater, lekt med barn, hängt på gymmet, haft timslånga skypesamtal med Vicki och Niki samt lagt för mycket pengar på mackor från skolkafeterian.
 
Imorgon åker klassen till Victoriasjön i en vecka och jag har ingen aning vad det innebär mer än 8 timmars bussresa. Men det lär jag skriva om i helgen!
Allmänt, KENYA | | Kommentera |

THE ALCHEMIST

Hej hörrni!
 
I tisdags var hela gymnasiet lediga då lärarna antog att vi skulle vara trötta efter Mt Kenya! Vi var ett gäng som bestämde sig för att åka till Mama Rocks, en food truck med hamburgare som ligger på The Alchemist. Det var ganska mycket som gick fel den här kvällen, men ändå var det en av de bättre kvällarna sen jag kom hit. 
 
 
 
Det första som hände var väl att Mama rocks var stängt och inte skulle öppna på 40 minuter. Vi beställde drinkar ur en annan food truck som var på halva priset pga alla hjärtans dag och väntade på burgarna. 
 
'
 
 
SÅ FINT
 
En timma senare visade det sig att den vegetariska burgaren var slut. Lite segt när 6 av 8 är vegetarianer. Vi beställde falafelwrap ur ett annat stånd och väntade helt enkelt en timma till.
 
 
 
 
'
 
 
Här hängde vi några timmar, lyssnade på musik från högtalaren som Carro fick äran att styra över, snackade och åt pommes. Sedan visade det sig att vi inte fick befinna oss på The Alchemist efter kl 18, att alla taxis skulle dröja 2 timmar för att ta sig hit och hämta oss, att min mobil var död och att vi alltså nu brutit mot 4 av internatets regler. 
 
Men vi kom hem, någon timme för sent, och av någon anledning blev vi ändå inte grounded!! En väldigt bra kväll med andra ord. 
KENYA | | Kommentera |
Upp