FLAMINGOS, KAMELER, STJÄRNOR OCH UTEDUSCHAR

I lördags kl 07 åkte vi i minibussen till Soysambu! Efter 2,5 timmar, 20 minuters sömn, en kisspaus och några stopp för att rätta till delar på bilens framsida var vi framme.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med en hajk för att leta efter snaror, såkallade fällor som tjuvjägare knutit fast i träden för att fånga in zebror. 
 
 
Sedan åkte vi vidare till en sjö med flamingos!! Och åt lunch på ett berg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var såsåså fint!
 
 
Vi åkte vidare och letade efter giraffer..
 
...Och identifierade vilka det var genom deras prickar:
 
 
 
 
 
Sedan blev det kväll och vi låg och tittade på stjärnor och satt vid lägerelden flera timmar.
 
Jag och Ellen vaknade i vårt tält klockan 7 efter att ha sovit heeela natten. Man sover verkligen som bäst i tält. 
 
 
Det var först på morgonen som vi kunde se hur stället verkligen såg ut. Det fanns alltså en utedusch där man kunde duscha under palmer!
 
 
 
 
 
Efter att ha bestigit en kulle och åkt runt på zebrasafari åkte vi tillbaka till Nairobi, och plötsligt på vägen dök det upp kameler!
 
En väldigt fin helg med andra ord.
 
 
Allmänt | | Kommentera |

SOM SLUTET FAST BARA HALVVÄGS

 
Det börjar bli mer och mer tydligt att det kommer ta slut. Att det faktiskt inte är särskillt lång tid kvar här.
Februari blir fullspäckad med Mt Kenya och klassresor och halva April består av påsklov. Sedan har vi Maj, och det är slutet. Det blir extra tydligt att det finns ett slut på hela denhär bubblan vi lever i när folk åker tillbaka till Sverige. Några är hemma i sjukvårdssyfte, några har åkt hem för gott och några gör kortvisiter på en vecka. 
 
 
 
Ikväll hade vi middag för Maja som åker hem i 4 veckor, och snart åker även Lisa hem för att gå på bergravning. Jag vet ju att de kommer tillbaka igen, det handlar inte om det. Det handlar om att det blir så tydligt när vi plötsligt har avskedsmiddar för varandra att om några månader är det ett avsked på riktigt. Och det har blivit tydligt först nu.
Allmänt, KENYA | | Kommentera |

EN DAG

 
En dag var vi på rugbymatch i förbjudet område. Jag ska inte påstå att jag älskar rugby. Men förbjudna områden, det älskar jag.
 
 
 
 
 
Och en morgon bestämde vi oss för att ta en lite längre morgonprommenad för att utforska. Nu vet vi alltså var den internationella skolan ligger, hur man går till Lavnington, var vi ska köpa växter till vårt rum och att nairobitrafiken är ett helvete på morgonen. 
 
 
 
Under morgonprommenaden gick vi även förbi The Arbor, som är ett trädgårdscafè. Någon dag senare bestämde vi oss för att åka hit och hänga i trädgården + äta pasta hela kvällen.
 
 
Och en annan dag skippade vi skollunchen och åt grekisk sallad på Junction.
 
 
 
 
 
Och en annan dag- igår faktiskt, gick vi bort till Upendo school, en skola vi sponsrar och lagade mat hemma hos ägaren mitt i slummen. Jag var lite skeptisk till att inte tvätta grönsakerna och såntdär i början men nä, folk lever såhär varje dag. Bakar bröd mitt på köksbordet, varje dag. Kokar ugali över kol på marken, varje dag. Och det var hur mysigt som helst att bara sitta på huk och steka chipati, trots att vi råkade baka in några flugor då och då. 
 
 
Och vi fick äta hur mycket frukt vi ville!
KENYA | | Kommentera |
Upp