SEMESTERN FORTSÄTTER

Jag har inte uppdaterat särskillt flitigt här i veckan (sorry pappa och kompisar därhemma) utan bara lagt upp snabba mobilbilder utan text, som det ju brukar vara under semestern. Men, nu tänkte jag samanfatta våra dagar såhär långt då jag äntligen lyckats ladda upp datorn i rapparat-uttaget på toaletten.
 
Vi åkte alltså till Kenya i söndags, till Mombasa. Där badade och solade vi en massa, också åkte vi på citytour och på en flera timmars båtresa, för att snorkla och se delfiner. Igår morse gick vi upp tidigt, för att flyga i ett litet privatplan till Masai Mara- nationalparken. Och här har vi befunnit oss sedan dess. 
 
Det är en helt annan grej att vara på safari med familjen jämfört med 90 andra elever + lärare. Nu åker vi åker inte i stora lastbilar som skrämmer bort djuren, utan i små bilar som kan åka in på småvägar och hamna en meter från ett lejon som precis fångat en antilop. Vi tältar inte, utan bor på lodge med pool och wi-fi. Och vi har sett så mycket mer djur än jag gjort på någon tidigare safari! Men såklart, det finns en charm att åka på safari med hela SSN, att väcka varandra när vi måste kissa mitt i natten, att spela gitarr vid lägerelden på kvällen och gå och lägga sig kl 20 för att det är mörkt och känns som 23. 
 
Men okej, till safarin med familjen; Vi har sett alla djur i The big five, och fått så himla häftiga bilder! ( De har jag dock på kameran så de kommer inte upp förren på måndag !!! ) Också har vi badat i poolen och sovit några meter från flodhästar. 
 
 
 
 
Så här skrev jag på baksidan av mitt boardingpass igårkväll innan jag somnade, då jag var utan internet och inte ville läsa min engelska-bok som ska vara färdig efter lovet: 
 
Det var någonting som lät utanför mitt fönster. Receptionisten sa att det brukar gå flodhästar på gräsmattan om nätterna, så visst skulle det kunna vara en flodhäst. Också var det någonting som prasslade brevid sängen, och jag vågade inte kolla vad det var. Men tillslut insåg jag att jag måste och då insåg jag också att det var datorsladden i väggen. Den liksom.... prasslade, som om hela uttaget skulle explodera. Så jag drog ut sladden, den hade ändå slutat ladda datorn för flera timmar sen, så att den fortfarande satt i väggen berodde väl på att jag hoppades så att den plötsligt skulle börja göra det. Sen hörde jag ett annat ljud. En geting bakom gardinen. Men då tänkte jag inte lägga mer tid på konstiga ljud i min omgivning så jag satte i öronproppar istället. Har ju faktiskt myggnät runt sängen så lär ju inte bli stucken tänkte jag. 
Och sen somnade jag.
Allmänt, KENYA | |
Upp