VI BESTEG ÄNNU ETT BERG

 
 
 
 
 
 
 
 
Hörrni, huuuur fint är inte detta?? Idag var det nämligen dags för vår sista träning inför Mt Kenya, och därför besteg vi Mt Longonot och gick runt vulkanen! En vandring på 5 timmar och bland det bästa vi gjort hittils i Kenya om ni frågar mig. Vi började med frukost 06 imorse, för att sedan åka buss till bergets fot. I början gick det uppåt flera kilometer i sol, så redan innan vi börjat gå runt vulkanen var nästan allt mitt vatten slut..
 
 
 
 
 
Men, så fort vi börjat gå runt blev det svalare, och dessutom var det nu mycket klättring och nedförbackar som gjorde att en inte ens hade tid att tänka på vatten utan mer på hur stor risk det var att ramla utför.
Vi gick och gick hela eftermiddagen och när vi kom fram till bussarna igen hade jag svalt så mycket damm att jag knappt kunde svälja och kläderna som först var gråa var nu kolsvarta. Och precis så ska en spendera sin lördag tycker jag. 
 
 
 
 
 
 
 
Och förresten! Jag glömde skriva om det läskigaste av allt! Det var ju nämligen en skogsbrand precis där vi gick.
Under hela vandringen mötte vi personer som hade vänt och gått tillbaka då de inte kom förbi elden. Men av någon anledning tyckte våra guider att vi skulle fortsätta gå mot röken, så det gjorde vi.
 
Och alltså.. jag tog inga bilder när vi gick förbi. För jag gick inte, jag sprang. Några meter från en eld som bränt ner flera kilometer skog och som lämnat hela högra sidan av berget kolsvart. I bussen hem verkade folk mest tycka att det var en häftigt upplevelse, men nej, enligt mig hade vi gärna kunnat skippa just den biten. 
 Bild tagen av Maria, för som sagt, fota var inte mitt prio
KENYA | |
Upp