ENKOKIDONGOI

I helgen var det dags för äventyr! Denna gång bar det av till masaiibyn Enkokidongoi, vid Tanzanias gräns. Utan tvekan ett av de bättre helgaktiviteterna enligt mig, med besök på byns skola, massa promenader, camping uppe på ett loft, eget kök och rinnande vatten.
 
 
 
 
 
På skolan har organisationen målare utan gränser målat sådant som kan vara bra att kunna på väggarna, vilket gjorde hela skolgården jättevacker och viktig.
 
 
 
 
Hur bra???
 
 
 
 
Eftersom att denna by är väldigt ofarlig i jämförelse med Nairobi fick vi gå ut hur mycket vi ville. Har alltså inte fått gå någonstans själv en enda gång på 10 månader, men valde ändå att gå på promenad med Maja och Martin istället för själv. Jag kan inte ens föreställa mig hur det kommer vara att kunna gå fritt om 2 (!!) veckor när jag är i Sverige, vågar liksom inte tänka på det.
 
 
 
 
 
 
Allt var såååå himla fint.
 
Vi gick bort till en by och möttes av en massa barn som spelade fotboll med en boll av papper. De frågade med stora ögon om vi hade med oss någon boll men det hade vi inte. Det hade vi såklart kunnat fixa om vi hade vetat att det var deras högsta önskan.
 
 
 
 
 
 
Sedan gjorde vi i ordning sängar uppe på loftet och spelade spel hela kvällen innan vi gick och la oss med en vakthund som skyddade oss mot babianer och leoparder
 
 
Tidigt nästa morgon, närmare bestämt kl 6 gick vi upp för ett litet berg med en av Masaiierna + hans hund. Han berättade så himla mycket om deras kultur och visade oss hur man borstar tänderna med pinnar från särskilda "colgate träd" med hjälp av såpa.
 
 
 
 
När vi kom tillbaka till campet 2 timmar senare åt vi majsmjöls-gröt och la oss på bussens tak och läste en stund innan bussen rullade tillbaka till Nairobi.
 
Tack för denna helg
 
 
 
 
 
 
KENYA | |
Upp