SISTA DAGEN

"Jag tänker köpa en knappmobil när jag kommer hem. Jag vill inte ens äga en smartphone" Sa Maja när vi kommit hem från en helg i vildmarken. "Jag tänker lägga mig på rygg i trädgården och titta på stjärnorna även i vinter" fortsatte jag.
För det har vi gjort så många gånger här, bara legat på ett busstak eller på gräset eller tennisplanen och pratat i mun på varandra om allt vi ser.
"Jag ska vara tacksam varje gång jag dricker kranvatten." " Jag tänker sätta mig bredvid okända människor på bussen och prata, för så gör man i Kenya och överallt utom i Sverige och jag vägrar sitta på en tyst buss med iPhonen upptryckt i ansiktet och låtsats som om de andra inte finns." "Jag vill inte stå och borsta tänderna själv om kvällarna, eller gå och lägga mig utan att taket skakar för att de i korridoren över spelar fotboll mitt i natten"
 
Vi pratade länge om allt vi inte vill och innan vi gick in i varsitt rum och sa godnatt som vi gjort varje kväll de senaste 10 månaderna kostaterade vi att vi helt enkelt inte vill hem. Men om några timmar åker vi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KENYA | |
Upp